esmaspäev, 22. september 2014

Mini SOS

Neljapäeval, 18.septembril, toimus Männi pargis traditsiooniline lasteaedade vanematele rühmadele suunatud Mini SOS (Sina Oskad Seda). Lepistiku  lasteaiast osalesime meie, Mesikäpad.
 
 
 
 
 
 
 Kõigepealt tervitasid lapsi linnaosavanem Helle Kalda ning Merike Martinson.
Seejärel tuligi hakata läbima etteantud järjekorras erinevaid punkte.
Esimeses punktis ootas meid naiskaitseliitlane, kes tutvustas erinevaid vahendeid, mis neil metsas õppustel olles vaja läheb. Lastel oli talle palju küsimusi.
 
 
 
 

Edasi liikudes järgmisse kohta tuli lastel osaleda võistluses. Lapsed pidid jooksma märgini ja seal ütlema loomanime, mille alguses oli hääliku, millega eelmise looma nimi lõppes.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Järgmises, Punase Risti punktis räägiti lastele erinevatest ohtudest, mis igapäevases elus ette võivad tulla: kommi pakkuvad onud, maastleitavad süstlad, suitsetamine ja pimedas helkurita liiklemine. Selle kõige ilmestamiseks loeti lastele raamatust "Oska olla" ette väikseid luulevormis jutukesi ja näidati sinna juurde pilti.
 
 
 
 Seejärel suundusime sinna, kust paistis politseiauto. Politseinik kontrollis, kas lapsed tunnevad jalakäijate liiklusmärke.
 
 
 
 
Edasi tuli juttu jalgrattaga sõitmisest ja sellest kuidas aru saada kas kiiver on paras. Muna abil näidati, mis võib juhtuda peaga, kui ilma kiivrita sõites peaga vastu maad kukkuda.
 
Järgmine oli Päästeameti punkt. Lastele räägiti, kuidas käituda veekogu ääres ja veekogu peal. 
 
 
 
Maxi peal näidati, kuidas tuleb selga panna päästevest.
 
 
Viimases punktis ootas meid Päästeameti pommipoiss, nagu ta ennast ise nimetas. Ta näitas meile erinevaid lõhkekehi, mida võib loodusest või maa seest leida.
 
Samuti selgitas ta lastele kuidas tuleb käituda, kui on leitud mingi ohtlik ese ning mida teha ei tohi.
 
 
 
Orienteerumisrada läbitud, kogunesid kõikide Mustamäe lasteaedade lapsed uuesti laululava juurde, kus igale rühmale anti meenekotike. Kotis oli lauamäng, paar õpetliku sisuga raamatut ja igale lapsele Lõvi Leoga puff.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar